Během celého procesu uzení vám teplotu uvnitř udírny ukazuje analogový teploměr na boku udícího boxu. Teplotní rozsah je 0–150 °C. To znamená, že máte vždy přehled o průběhu uzení a v případě potřeby můžete teplotu upravit. Teplotní rozsah umožňuje vylepšovat potraviny uzením za studena (až do cca. 25 °C) a vaření teplým a horkým uzením (25–50 °C, resp. 50–85 °C). Díky tomu budete moci udit a vařit spolehlivě ryby, zvěřinu, žebírka a další pokrmy nebo zjemníte sýr, tofu či vejce jemným uzeným aroma. Minimální teplota závisí na okolní teplotě. Teplota je udávána ve stupních Celsia. Naše doporučení: Před uzením nechte ryby dobře vyschnout. Jen tak získá uzený výrobek typickou zlatohnědou barvu kouře.
Díky velkému rozsahu příslušenství můžete udit ryby, sýr nebo maso svisle i vodorovně. Pro svislé uzení zavěste potraviny na hák. 20 háků je součástí balení. Pro vodorovné uzení obsahuje balík 6 rošty/ů, na kterých můžete udit citlivé a malé přísady. Minimální vzdálenost mezi rošty je 15 cm.
Vzniklý prach spadá do nádoby pod žárovou miskou. Stékající tuk se shromažďuje v odkapávací misce, takže zbytky tuku můžete snadno odstranit. Pro zajištění bezpečného průběhu uzení a snadné údržby, je udírna vyrobena z odolné ušlechtilé oceli. Materiál je odolný vůči korozi, je tepluvzdorný a snadno se čistí. Dvířka udírny lze uzavřít kovovými svorkami. Díky tomu zůstávají během uzení bezpečně uzavřené.
Vepřová uzená panenka se silným uzeným aromatem nebo losos s jemnou vůní bylin – s udírnou značky Royal Catering se vaší kulinářské fantazii žádné meze nekladou. Přejeme hodně zábavy při experimentování!